DMX LED Controllers

Hier vindt u controllers voor enkelkleurige LED-strips, dubbele witte CCT LED-strips en meerkleurige RGB- en RGBW-LED-strips. Het bekabelde transmissieprotocol of besturingsprotocol wordt vooral gebruikt in de lichttechniek (podium- en evenementtechniek), maar kan ook in de particuliere sector worden gebruikt. Dankzij de afzonderlijke en gerichte adressering van de afzonderlijke DMX-ontvangers kunnen zelfs complexe meerzone-besturingssystemen worden geïmplementeerd.

Show Filters

Resultaat 1–12 van de 21 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 21 resultaten wordt getoond

Wat is DMX?

DMX is de afkorting voor Digital Multiplex. Het is een standaard digitaal communicatieprotocol dat wordt gebruikt om intelligente verlichtingsarmaturen op afstand te besturen. Het word ook wel DMX512 genoemd. DMX512 staat voor digital multiplex 512. Dit betekent dat 512 kanalen digitaal worden aangestuurd via 1 datakabel.

Hoewel DMX Control oorspronkelijk gemaakt is voor podium shows kan het ook gebruikt worden in een verscheidenheid van andere toepassingen waar een LED gebruiker volledige controle wil over zijn LED verlichting.

De basiselementen van een typisch DMX besturingssysteem om onze lineaire led verlichting aan te sturen bestaan uit:

  • Lineair led armatuur
    • Een led strip in een aluminium led profiel
  • DMX led controller
    • De besturingseenheid die de led verlichting aan/uit zet, of dimt
  • DMX bedieningspaneel