Inbouw led profielen

De inbouw LED profielen worden gebruikt om LED strips in een oppervlak worden geplaatst. Denk hierbij aan een sleuf of kanaal. Door de inbouw LED profielen is de verlichting niet prominent in beeld. Ook wanneer het licht uit is zal het niet van het geheel afwerken. Inbouw LED profielen zijn dan ook zeer geschikt voor in hout, gips en wordt veel gebruikt bij trapverlichting.

Log in om een prijsopgave aan te vragen en inbouw LED profielen aan te schaffen. Heeft u zich nog niet geregistreerd? Maak gemakkelijk en snel een account aan.

Show Filters

Resultaat 1–12 van de 28 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 28 resultaten wordt getoond

Kenmerken inbouw LED profielen

Een typisch led inbouw profiel kenmerkt zich door de kraag van het profiel. Na inbouw van het led profiel in een gefreesde sleuf of kanaal dekt de kraag de zijkanten van de sleuf netjes af zodat een mooi afgewerkt geheel ontstaat. Maar een opbouwprofiel kan natuurlijk ook worden gebruikt als een led inbouw profiel met kraag niet kan worden toegepast. Bijvoorbeeld als er geen beschikbare ruimte is. Een inbouw LED profiel kenmerkt zich verder met een luxe en sfeervolle uitstraling. Door het aanbrengen van een sleuf of kanaal blijft het geheel in tact. Het is daarom ook uitermate geschikt voor traptreden.

Toepassing inbouw LED profielen

Een typische toepassing van LED inbouw profielen zijn situaties waarbij een lineaire lichtlijn moet worden gemaakt in een oppervlak. Hierbij loopt het LED profiel netjes gelijk met het inbouwoppervlak. Het profiel verdwijnt in de sleuf (of kanaal), waarbij alleen de profielafdekking en de profielkraag zichtbaar blijven. Led inbouwprofielen kunnen ook worden gebruikt voor onderkastverlichting. Bij trappen wordt het inbouw LED profiel worden ingebouwd in de oversteek van een traptrede. Op deze manier wordt de ledverlichting goed beschermd en is de trap tevens strak afgewerkt. Een led inbouw profiel kan ook worden toegepast in een holle wand of verlaagd plafond van bijvoorbeeld hout of gips.

Totaal aanbod inbouw LED profielen

Er zijn voor sommige inbouw LED profielen diverse montage accessoires beschikbaar die de montage eenvoudiger maken. Denk hierbij aan een klemveer of inbouwbeugel. Of je nou opzoek bent naar een LED strip inbouw plafond of een LED strip inbouw muur. We hebben alles van A tot Z. Niks voor niks hebben we het grootste assortiment LED strip profielen van Nederland.